Dr Aleksandra Bubera i psiholog Aleksandra Simendić o opstanku porodice u Studiju znanja na TV RTS, 27.12.2019.

Dr Aleksandra Bubera i Aleksandra Simendić, psiholog i psihoterapeut u Ordinaciji “Bubera”, gostovale su u prilozima koji su snimljeni za emisiju Studio znanja koja je emitovana 27.12.2019. na TV RTS.

Opstanak porodice je bila tema emisije, a u razgovoru sa gostima tragalo se za odgovorima na pitanja sa kojim se sve izazovima suočava savremena porodica i šta je dovelo do toga da se predstava o porodici vremenom menja.

Aleksandra Simendić je govorila o osećanju ponosa, a dr Bubera je ukazala na važnost pravljenja razlike između bića i ponašanja, kao i na važnost koju poruke roditelja na biće i ponašanje deteta imaju u razvoju deteta.

Gosti emisije pored dr Bubera i psihoterapeuta Simendić bili su i: prof. dr Dragan Stanojević, sociolog na Filozofskom fakultetu u Beogradu, Emilija Marković, pedagog iz Pedagoškog društva Srbije, prof. dr Amra Latifić sa Fakulteta za medije i komunikacije, prof. dr Gordana Nikić, psiholog i psihoterapeut i profesor na Univerzitetu Singidunum, prof. dr Dejan Šoškić, sa Ekonomskog fakulteta u Beogradu, Savo Manojlović iz Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti, a muzički temu je pesmama obradila Tamara Žeželj sa svojim bendom.

Izvor: RTS Obrazovno-naučni program- Zvanični kanal

Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *